marți, 7 iunie 2011

Asigurare auto RCA ieftin


Costurile unui autoturism nu inseamna doar valoarea de achizitie, revizii si benzina. De multe ori, asigurarile auto sunt cele mai mari dintre costurile de intretinere ale masinii. In tara noastra, asigurarea de tip RCA (asigurarea care ii despagubeste pe ceilalti soferi in cazul unui eveniment neplacut in care este implicata persoana asigurata) este obligatorie, in timp ce asigurarea de tip CASCO (asigurarea care il despagubeste pe cel asigurat in cazul producerii unui accident din vina sa) este facultativa. Fie ca alegeti sa incheiati doar o polita de tip RCA, fie ca doriti sa incheiati si una de tip CASCO, iata cateva ponturi pentru a primi asigurare auto ieftina.
Exista numeroase reclame care incearca sa va convinga sa schimbati compania la care ati incheiat polita RCA, reclame care va promit costuri mai mici. Incercati sa faceti comparatii intre oferte cat mai devreme posibil si aveti grija la semnificatiile pe care le poate avea sintagma „RCA ieftin”. De multe ori, acest lucru inseamna o acoperire mai scazuta, nu doar asigurare mai ieftina. Daca, intr-adevar, gasiti o polita RCA mai ieftina decat cea pe care o aveti deja, discutati cu compania la care ati incheiat-o. De regula, ei va vor face aceeasi oferta sau una mai buna pentru a nu pierde un client fidel.
In ceea ce priveste celalat tip de asigurare, cea mai buna metoda de a avea un CASCO ieftin este sa cresteti valoarea fransizei. Desi nu pare mare lucru, o crestere de 150 de euro a fransizei va poate aduce rate lunare mai ieftine cu peste 30%. Desigur, acest lucru este recomandabil doar daca sunteti un sofer prudent si nu veti apela foarte des la CASCO pentru accidente minore, in care valoarea fransizei poate fi egala sau mai mare cu valoarea reparatiei daunei.
De asemenea, invatati sa folositi in avantajul dvs. sistemul bonus-malus, recent introdus in tara noastra. Conduceti prudent si respectati-i pe ceilalti participanti la trafic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu